Fler barn kan beviljas personlig assistans

Förändring i januari 2025

Från och med januari 2025 sker en viktig förändring för familjer med barn som har behov av personlig assistans. Föräldraavdraget halveras, vilket innebär att många familjer nu har möjlighet att uppnå det antal timmar som krävs för att beviljas personlig assistans för sina barn. Detta är en positiv förändring som kan ha stor betydelse för många barn och deras familjer.

Vad innebär den nya regeln?

Tidigare har föräldraavdraget gjort det svårt för många familjer att nå upp till de timmar som krävs för att få personlig assistans beviljad för sina barn. Genom att halvera föräldraavdraget öppnas nu möjligheten för fler barn att få den assistans de behöver. Dessutom höjs assistansersättningen med 3 %, vilket ytterligare kan underlätta för familjer att få tillgång till den hjälp de behöver.

Läs mer om förändringen på HejaOlika.se.

Så kan Inspirera Assistans hjälpa dig – kostnadsfritt!

Hos Inspirera Assistans har vi lång erfarenhet av att hjälpa familjer genom hela ansökningsprocessen för personlig assistans – helt kostnadsfritt för både befintliga och nya kunder. Vi vet att det kan kännas överväldigande att förstå och hantera alla regler och krav, och därför finns vi här för att stötta er i varje steg.

Vi erbjuder hjälp med:

  • Behovsbedömning: Vi hjälper er att kartlägga och beskriva barnets behov på ett tydligt och strukturerat sätt.
  • Ansökan: Vi bistår med att formulera en ansökan som ger er de bästa förutsättningarna att få rätt till personlig assistans.
  • Omprövning: Om ni redan har personlig assistans men behöver fler timmar, hjälper vi er att ansöka om utökad assistans.

Ta hjälp av oss redan idag

Vill du veta mer om hur den nya lagändringen kan påverka just er situation? Kontakta Inspirera Assistans för en kostnadsfri rådgivning. Vi finns här för att hjälpa er att få det stöd ni har rätt till och som kan göra vardagen lättare för hela familjen.

Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning:

    Välj ort

    Meddelande