Jobba som assistent

Personlig assistent

Är du bra på att skapa goda relationer, har ett stort engagemang och är van att ta ansvar och anpassa dig till nya situationer? En bra personkemi mellan assistenten och kunden är avgörande för att trivas i rollen som personlig assistent. Varje kund är unik och deras individuella behov bestämmer vad du ska göra och hur arbetstiderna ser ut. Vi vill därför lära känna dig mer och hitta en ömsesidig matchning mellan dig och kund under rekryteringsprocessen.

Ser du inte din ort bland tjänsterna nedan? Skicka en spontanansökan!

Lediga tjänster inom personlig assistans på Inspirera Assistans

Vill du jobba som personlig assistent? Varmt välkommen med din ansökan!

Personlig assistent – ett meningsfullt arbete

Vi anser att det är meningsfullt och att du gör skillnad genom att jobba hos oss som personlig assistent. Som personlig assistent hos Inspirera Assistans måste du ha servicekänsla, empati och känna ansvarstagande. Den personliga assistenten ska finnas nära och hjälpa en medmänniska att leva ett liv, likt personer utan funktionsnedsättning. Du skall finnas nära och hjälpa, men inte ta över utan ha respekt för din kunds privatliv och integritet.

Tanken är att kunden med sin assistans skall kunna leva sitt liv efter egna förutsättningar och önskemål och få ett självständigt liv. Du hjälper kunden att ta sig förbi de svårigheter som ett funktionshinder kan innebära.

Personlig assistent – exempel på arbetsuppgifter

Det är alltid kunden som bestämmer, hur, när och av vem den personliga assistansen skall utföras. Att vara en personlig assistent åt en annan medmänniska kan exempelvis innebära hjälp med den personliga hygienen, på- och avklädning, att äta, kommunicera i tal eller skrift, förflyttning, hjälp med diverse hushållssysslor, delta på fritidsaktiviteter mm. Hur hjälpen ser ut beror förstås på vilka önskemål och behov kunden har. Som personlig assistent så måste man vara beredd på att behoven och önskemålen ändras och därmed också vilken assistans man ska ge, vilket kräver att man är lyhörd.

Personlig assistent på Inspirera Assistans?

Vi bad våra medarbetare att beskriva vad de tycker att Inspirera Assistans representerade; vi kunde baka alla ord ner till fem värdeord. Initialerna av orden skapar ordet ”EKROT” och alla i företaget från assistenter, till samordnare, och ledning jobbar utifrån EKROT, vi tror att detta gör oss till Sveriges tryggaste och bästa samordnare.

Porträtt Conny, personlig assistent på Inspirera Assistans

Varför ska man välja att arbeta med personlig assistans?

Om man vill kunna gå hem med ett fullt hjärta där man är glad – då är det här jobbet för dig. 

Conny, Personlig assistent på Inspirera Assistans