Assistans för vuxna

Din personliga assistent ska göra att livet flyter för dig och ska lyssna till just dina önskemål om hur du vill ha det i ditt liv. Med din personliga assistent ska du kunna känna dig helt trygg med att du får den hjälp du behöver för att kunna leva självständigt och på det sätt du själv vill.

Tillgänglighet och trygghet med helhetsperspektiv

Inspirera Assistans jobbar utifrån ett helhetstänk i nära samarbete med våra kunder och medarbetare.

Din personliga assistent behöver kunskap och erfarenhet och lyhördhet. De ska fungera som din förlängda arm som se till att du kan leva ett självständigt liv efter sina egna förutsättningar och önskemål. Din assistent ska hjälpa dig att ta dig förbi de svårigheter och utmaningar som finns på grund av funktionsvariationen.

Din assistent behöver vara flexibel och villig att utföra arbetet så som du vill ha det, det är alltid du som avgör vad som ska göras och på vilket sätt. Det är extra viktigt att ha förståelse för integritet och privatliv.

Hitta rätt assistansbolag

Vad är viktigt att tänka på när man väljer assistansbolag? Vi frågade våra kunder vad de tyckte var viktigt när de stod inför valet av assistansbolag. Här har vi samlat resultatet:

Rätt assistansbolag

Personlig och skräddarsydd personlig assistans

Vi tillhandahåller skräddarsydd personlig assistans för just dig utifrån beslut, behov och önskemål, och med hög kompetens inom hela verksamheten.

Med personlig assistans från Inspirera Assistans kan du alltid vara trygg med att dina personliga assistenter är välutbildade och erfarna samt att vi följer alla lagar och regelverk vi är ålagda att göra.

Inspirera Assistans har blivit en stöttepelare och hjälp som jag är otroligt tacksam för. Jag och min man kämpade tillsammans men det var väldigt skönt att få någon som kämpade vid vår sida.  

Maria, klient på Inspirera Assistans

Ny lag 2023 ger fler rätt till assistans

En ny lag som träder i kraft den 1 januari 2023 kommer göra det möjligt för fler personer att beviljas personlig assistans, det ska stärka rätten till personlig assistans.

Läs mer