Specialkompetens på Inspirera inom olika diagnoser

På Inspirera Assistans har vi lång erfarenhet och djupgående expertis inom personlig assistans för personer med olika diagnoser. Vi vet att varje individ har unika behov och förutsättningar. Oavsett om du eller någon närstående har MS, autism, cerebral pares, en neurologisk hjärnskada eller Down syndrom, är vi här för att ge det stöd och den trygghet som krävs för att leva ett självständigt och rikt liv.

Om Multipel Skleros (MS)

MS är en kronisk neurologisk sjukdom som kan påverka allt från rörelseförmåga till kognition. Vi på Inspirera har en djup förståelse för hur sjukdomen kan påverka vardagen och erbjuder personlig assistans som anpassas efter varje individs behov och dagsform. Vårt team är specialiserat på att hjälpa dig genom hela processen, från att ansöka om assistans till att säkerställa att du får rätt stöd för att kunna leva ett aktivt och självständigt liv.

Autism

Autism innebär unika utmaningar och styrkor inom områden som socialt samspel och kommunikation. Hos Inspirera erbjuder vi personlig assistans som anpassas efter varje individs specifika behov och preferenser. Våra assistenter har omfattande kunskap inom området och är utbildade för att skapa en trygg och strukturerad vardag där du som kund alltid har stort inflytande över hur din assistans utformas.

Cerebral Pares (CP)

För personer med cerebral pares erbjuder vi specialiserad assistans som stödjer ett aktivt och självständigt liv, oavsett omfattningen av funktionsnedsättningen. Våra assistenter har gedigen utbildning och erfarenhet av att hjälpa till med allt från förflyttningar till att skapa en trygg miljö som främjar välmående och självständighet. Vi anpassar vår assistans efter dina specifika behov och önskemål.

Neurologiska Hjärnskador (ex. Stroke)

Neurologiska hjärnskador, som stroke, kan påverka livet på många sätt. Vi på Inspirera är experter på att erbjuda anpassad personlig assistans för att underlätta återhämtning och vardag. Vårt team är utbildat för att hantera de komplexa behov som kan uppstå och vi erbjuder juridisk rådgivning för att hjälpa dig navigera i regelverket kring assistans.

Down Syndrom

För personer med Down syndrom erbjuder vi personlig assistans som fokuserar på att skapa en trygg och stimulerande vardag. Vi lägger stor vikt vid att bemöta varje kund med respekt och förståelse, och vi arbetar nära dig och dina närstående för att anpassa vår assistans efter dina behov och önskemål.

Pitt-Hopkins Syndrom

Pitt-Hopkins syndrom är en sällsynt genetisk diagnos som påverkar den kognitiva utvecklingen, motorik, andningsfunktioner och ofta innebär kommunikationssvårigheter. Personer med Pitt-Hopkins har unika personligheter och individuella styrkor, men många behöver särskilt stöd för att klara av vardagliga aktiviteter och för att kunna utvecklas på sina egna villkor.

ALS (Amyotrofisk Lateralskleros)

ALS, eller Amyotrofisk Lateralskleros, är en allvarlig neurologisk sjukdom som gradvis bryter ner nervcellerna som styr musklerna. Detta leder till muskelsvaghet, förlorad rörlighet och påverkan på tal, andning och sväljning. Varje persons upplevelse av ALS är unik, och sjukdomsförloppet kan variera, vilket gör att behoven av stöd och assistans förändras över tid.

Läs mer om våra diagnosområden

Vill du veta mer om hur vi arbetar med just din eller din närståendes diagnos? Klicka på länkarna ovan för att läsa mer om varje diagnosområde och hur vi kan hjälpa dig att få det stöd du behöver, eller kontakta oss direkt för mer information.


Ansök om personlig assistans