Autism 

Autism är en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som påverkar hur en person uppfattar och interagerar med sin omvärld. Autism kan visa sig på många olika sätt, och varje individ med autism har unika styrkor och utmaningar. Vanliga områden som kan påverkas är socialt samspel, kommunikation och beteende, men graden och typen av symtom varierar kraftigt från person till person. 

Inspirera – personlig assistans vid Autism 

Inspirera har omfattande erfarenhet och specialiserad kompetens inom autism och personlig assistans. Vi vet hur viktigt det är att assistansen anpassas efter varje individs specifika behov och önskemål. Hos oss får du hjälp att söka, bibehålla eller utöka din rätt till personlig assistans, och vi finns där för att guida dig genom processen med Försäkringskassan, LSS eller om du behöver överklaga ett beslut i domstol. 

Vår målsättning är att erbjuda assistans av högsta kvalitet, anpassad till din livsstil och dina önskemål. Vi lägger stor vikt vid att rekrytera rätt assistenter, som har rätt utbildning, erfarenhet och ett genuint intresse för att arbeta med personer med autism. Våra assistenter får kontinuerlig utbildning och arbetsledning för att kunna möta dina behov på bästa möjliga sätt. 

Bemötande av personer med Autism 

Inspirera strävar efter att skapa en assistans där du känner dig trygg, sedd och förstådd. Våra assistenter har en gedigen förståelse för vad ett bra bemötande av personer med autism innebär. Det kan handla om att skapa förutsägbarhet, minska stressfaktorer och använda ett kommunikativt förhållningssätt som passar dig. Vi vet att varje person med autism är unik, och därför är det extra viktigt för oss att lyssna på dig och anpassa assistansen efter dina specifika behov och rutiner. 

Vi arbetar tätt med dig som kund och dina närstående för att säkerställa att assistansen fungerar i vardagen. Hos Inspirera har du alltid stort inflytande över hur assistansen utformas och vi är här för att göra förändringar om dina behov skulle ändras över tid. 

Kontakta oss 

Har du autism och behöver stöd med personlig assistans? Inspirera är här för att hjälpa dig att få den assistans du har rätt till och som passar just dina behov. Tveka inte att kontakta oss för att få veta mer om hur vi kan hjälpa dig att skapa en vardag där du får det stöd du behöver. Vi finns med dig genom hela processen och strävar alltid efter att göra din upplevelse av assistans så positiv och anpassad som möjligt.