Cerebral Pares (CP)

Cerebral pares (CP) är en funktionsnedsättning som orsakas av en hjärnskada som uppstår tidigt i utvecklingen, oftast under graviditeten eller i samband med förlossningen. CP kan påverka rörelseförmågan, muskelkontrollen och balansen, och graden av påverkan varierar mycket från person till person. Vissa personer med CP kan ha lättare rörelsehinder, medan andra kan ha mer omfattande behov av stöd och hjälp i vardagen. 

Inspirera – personlig assistans vid Cerebral Pares 

På Inspirera har vi omfattande erfarenhet och djup förståelse för de unika utmaningar som personer med cerebral pares kan möta. Vi erbjuder specialiserad hjälp med att söka, bibehålla eller utöka din rätt till personlig assistans, oavsett hur omfattande dina behov är. Vår expertis omfattar även att hantera kontakter med Försäkringskassan, LSS-handläggare och att stödja dig vid överklaganden och rättsprocesser. 

Inspirera arbetar för att skapa en personlig assistans som är skräddarsydd för dina specifika behov och önskemål. Vi rekryterar och utbildar våra assistenter noggrant för att säkerställa att du får rätt stöd i din vardag. Våra assistenter har stor kunskap om CP och får kontinuerlig utbildning och handledning för att kunna ge dig den bästa möjliga assistansen. Vi arbetar alltid för att se till att du som kund har stort inflytande över hur din assistans utförs. 

Bemötande av personer med Cerebral Pares 

För oss är det viktigt att assistansen är personcentrerad och anpassad efter varje kunds unika förutsättningar. Våra assistenter är utbildade i att bemöta personer med cerebral pares med respekt och förståelse för deras specifika behov. Detta kan inkludera hjälp med förflyttningar, stöd i kommunikation, samt att skapa en trygg och anpassad miljö där du känner dig sedd och respekterad. Vi vet att alla med CP har olika styrkor och utmaningar, och därför arbetar vi tätt tillsammans med dig och dina närstående för att skapa den bästa möjliga assistansen. 

Vi på Inspirera vill att din assistans ska vara mer än bara praktisk hjälp – den ska ge dig möjligheten att leva det liv du önskar. Vi finns där för att justera och anpassa assistansen om dina behov skulle förändras, och vårt mål är att du alltid ska känna dig trygg med oss vid din sida. 

Kontakta oss 

Behöver du stöd med personlig assistans vid cerebral pares? Inspirera är här för att hjälpa dig att få den assistans du har rätt till och som passar dina unika behov. Kontakta oss för att få veta mer om hur vi kan stötta dig i din vardag och säkerställa att du får det bästa möjliga stödet för att leva ditt liv fullt ut.