Neurologiska Hjärnskador (ofta Stroke) 

En neurologisk hjärnskada, som stroke, kan förändra livet på många sätt och påverka både motoriska funktioner, kognition, tal och personlighet. Varje stroke och hjärnskada är unik, och det innebär att behoven av stöd och assistans varierar stort mellan olika individer. Det kan vara utmanande att navigera i vardagen och att få rätt stöd för att klara av de nya förutsättningarna. 

Inspirera – stöd vid neurologiska hjärnskador 

Inspirera har en djup och bred kompetens inom personlig assistans för personer med neurologiska hjärnskador, särskilt stroke. Vi förstår hur viktigt det är att snabbt få till rätt typ av assistans för att underlätta din återhämtning och vardag. Vi erbjuder kostnadsfri juridisk rådgivning till våra kunder för att hjälpa dig att navigera i regelverket kring personlig assistans och LSS. Oavsett om det handlar om att söka assistans för första gången, behålla nuvarande stöd eller överklaga ett beslut från Försäkringskassan, finns vi här för att hjälpa dig. 

Vi på Inspirera är stolta över att erbjuda personlig assistans av hög kvalitet, anpassad efter varje individs unika behov. Våra assistenter har gedigen utbildning och erfarenhet inom området neurologiska hjärnskador, och de får löpande utbildning och handledning för att kunna ge bästa möjliga stöd. Vi lägger stor vikt vid att lyssna på dig och dina närstående för att säkerställa att assistansen verkligen fungerar i din vardag. 

Rätt bemötande och anpassad assistans 

Vi vet att rätt bemötande är avgörande för personer med neurologiska hjärnskador. Våra assistenter är tränade i att möta dig med tålamod, respekt och förståelse för de svårigheter du kan uppleva. Det kan handla om stöd med kommunikation, hjälpmedel, och att skapa en trygg och förutsägbar miljö som anpassas efter dina behov och dagsform. Vi förstår att det kan finnas stora variationer i din förmåga och anpassar assistansen för att matcha just din situation. 

Inspirera ser till att du alltid har stort inflytande över hur din assistans utförs och vi finns med dig hela vägen för att justera och förbättra insatserna när dina behov förändras. Vårt mål är att göra din vardag enklare, tryggare och mer meningsfull. 

Kontakta oss 

Om du har en neurologisk hjärnskada, såsom stroke, och behöver hjälp med personlig assistans, är Inspirera här för att stötta dig. Vi erbjuder kostnadsfri juridisk rådgivning för våra kunder och hjälper dig att säkerställa att du får den assistans du har rätt till. Kontakta oss för att ta nästa steg mot en assistans som passar just dina behov och ger dig friheten att leva ditt liv fullt ut, med rätt stöd vid din sida.