Medarbetarundersökning 2024 – Fantastiska resultat!

Barn ritar inspirera personlig assistans

Personlig assistans för barn

Personlig assistans är ett vanligt stöd till barn med många olika typer av funktionsnedsättningar, bland andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, Downs syndrom eller autism. Även små barn under 12 år kan få personlig assistans.

Personlig assistans för vuxna

Din personliga assistent ska göra att livet flyter för dig och ska lyssna till just dina önskemål om hur du vill ha det i ditt liv. Med din personliga assistent ska du kunna känna dig helt trygg med att du får den hjälp du behöver för att kunna leva självständigt.

Ann-Kristin Fiori och Susanne
Dimitris med Dimitris och Glikeria

Bli kund på Inspirera

Behöver du en personlig assistent? Vill du byta assistansbolag? Är du färd med att ansöka om personlig assistans? Har du fått beslut?

På Inspirera Assistans hjälper vi dig från ansökan – till din personliga assistans.

Assistent, syster och kund – Nicoleta och Vasiliki

Möt Nicoleta och Vasiliki och hör vad hon tycker är roligt, viktigt, bra och hur en dag ser ut som personlig assistent. Vad är det viktigaste med personlig assistans och vad lär man sig som personlig assistent?

Kunder och personal berättar

Vad brukar Irma göra med assistenterna och hur känns det för Malin att vara kund hos oss? Cim, som är personlig assistent berättar om hur det är att vara personlig assistent på Inspirera Assistans, vad är det som är speciellt med att jobba just hos oss? Och samordnare Maria tittar in för att säga hej.

Birgitta, kund på Inspirera

Möt Nicoleta och Vasiliki och hör vad hon tycker är roligt, viktigt, bra och hur en dag ser ut som personlig assistent. Vad är det viktigaste med personlig assistans och vad lär man sig som personlig assistent?

Senaste kundundersökningen

Vi på Inspirera är glada att dela med oss av resultatet av den senaste kundundersökningen som genomfördes mellan den 18 oktober och 1 november 2023. Med en fantastisk svarsprocent på 82 % så står det klart att våra kunder är engagerade och vill gärna dela med sig av sina erfarenheter.  

Läs mer
Logo

Vår juridiska avdelning har erfarenhet sedan 2003 specifikt kring personlig assistans. Juridiskt stöd från oss är alltid kostnadsfritt och personligt för dig.

Inspirera Assistans sponsrar Hello Sweden

Hello Sweden, en plattform som stöttar unga svenska idrottstalanger, har tagit ett initiativ som står ut: deras satsning på individuella idrottare och särskilt på paraidrotten. Inspirera Assistans, i sin strävan att bidra till ett mer inkluderande samhälle, är stolt över att vara en sponsor av Hello Sweden.

Barn gemenskap

Inspirera Assistans vinner fall i Kammarrätten

Inspirera Assistans är stolta att meddela en betydelsefull rättslig framgång i Kammarrätten i Stockholm. I två ärenden mot Försäkringskassan gav kammarrätten barn, vid tidpunkten 5 år gamla, rätt att behålla sin assistansersättning under de ca 18 dagar som barnen vistades på sjukhus. Inspirera Assistans har framgångsrikt argumenterat för att dessa barn har rätt till assistansersättning under sin sjukhusvistelse.

Ny lag skulle ge fler rätt till assistans

En ny lag från den 1 januari 2023 skulle göra det möjligt för fler personer att beviljas personlig assistans och skulle stärka rätten till personlig assistans. Läs mer om lagen samt vad som hände sen.

Flicka speglar sig med pensel i handen

Följ oss på sociala medier

Följ vårt företag i sociala medier för att hålla dig uppdaterad om våra senaste nyheter, tips och mycket mer. Genom att följa oss kan du också få en inblick i vår dagliga verksamhet och se vad som händer bakom kulisserna. Bli en del av vårt online-community? Vi ser fram emot att interagera med dig där!

Bli kund – steg för steg

Kontakta oss

Kontakta oss gärna via kontaktformuläret eller genom att ringa oss på telefonnummer 08 525 269 69

Vi lyssnar på dig och dina behov

När du kontaktar oss så lyssnar vi på dig och dina behov, sedan gör vi tillsammans en plan för hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig.

Vi står på din sida

Vi finns med från ansökan – till din personliga assistans.