Positivt besked om assistans i Förvaltningsrätten

Ännu en kund har med Inspireras hjälp fått rätt till assistans i Förvaltningsrätten

På Inspirera Assistans arbetar vi ständigt för att våra kunder ska få den hjälp och stöd de har rätt till enligt lagen om stöd och service (LSS). Vi är glada att kunna dela en positiv nyhet där vi nyligen har bistått en av våra kunder i en rättsprocess som ledde till ett framgångsrikt resultat.

I det här fallet företrädde vi en kund med omfattande hjälpbehov som ansökt om personlig assistans. Trots att kunden har stora grundläggande behov, avslog Försäkringskassan ansökan med motiveringen att dessa behov inte överstiger 20 timmar per vecka. Vi valde att överklaga detta beslut, och Förvaltningsrätten i Stockholm har nu meddelat ett positivt utfall.

Förvaltningsrätten bedömde att kunden har rätt till personlig assistans för att förebygga skada, enligt 9 a § p 6 LSS, och skickade tillbaka ärendet till Försäkringskassan för att utreda omfattningen. Efter detta har Försäkringskassan omvärderat situationen och bedömt att det föreligger ett hjälpbehov som berättigar till assistans under 20 timmar per dygn.

Inspirera Assistans är mycket glada för kunden och familjens skull! Dessutom vill vi nämna den fina insatsen som god man, läkare, dietist, arbetsterapeut och personal på korttids, för deras tålamod och förståelse av vikten med tydliga intyg.

Inspirera fortsätter att arbeta hårt för att säkerställa att våra kunder får den hjälp de har rätt till.