Malin, Irma, Cim och Maria – kunder, assistenter och samordnare

Januari 2023

Malin och Irma berättar om hur det är att vara mamma och kund på Inspirera Assistans. Vad brukar Irma göra med assistenterna och hur känns det för Malin att vara kund just hos oss?

Cim, som är personlig assistent berättar om hur det är att vara personlig assistent på Inspirera Assistans, vad är det som är speciellt med att jobba just hos oss? Och samordnare Maria tittar in för att säga hej.

Textat:

– (Irma och Cim) tipp tapp tipp tapp…

– (Cim) Slinky!

– (Malin) Att vara kund hos Inspirera, det har ju gett oss ett nytt liv kan vi säga, för det har gett oss så mycket möjligheter, och, ja en ny chans i livet, känns det som för oss.

– (Irma) Leka

– (Malin) Leka, ja, du tycker väldigt mycket om att leka med assistenterna. Ja, och då leker du doktor med assistenterna vet jag, och bygger koja och går promenader. Och sen hjälper du ju till i köket och diskar och plockar och dukar och bakar, och leker med katterna hemma! Så det är många olika assistenter som är favoriter och alla är ju helt suveräna, eller hur Irma? Du gör ju olika med alla assistenterna, du har ju en favorit till bad och en till träningen och… mm, och när du badar ja, då har du ju två assistenter faktiskt. Sen är det ju en som du tycker om att jobba i köket med – där står det en assistent som du tycker väldigt mycket om, som du duschar med och badar när du åker till badhuset. Det hade vi inte kunnat gjort utan Inspirera, utan assistenterna – åkt och badat.

– (Cim) Att vara personlig assistent på Inspirera Assistans är väldigt lärorikt. Man blir sedd, man blir hörd och man får..

– (Irma tecknar) ta en cigg

– (Cim) ta en cigg!

Skrattar tillsammans

– (Malin) Att vara mamma på Inspirera, det är ju tryggheten för mig, att ha hjälp med assistenter och få ett stöd i Inspirera, kunna ringa om det är någonting och få hjälp. Och så självklart all assistans som har tillkommit. Utan det hade jag ju bara varit mamma och inte klarat av allting själv. Så är det ju faktiskt. Alternativet för mig hade ju varit att ha Irma på ett gruppboende. Det är säkert bra för vissa, men det passar inte oss.

– (Cim, om vad som är speciellt med Inspirera Assistans) Nämen jag skulle säga gemenskapen mellan företag och kund, att vi hjälper och att vi alla är som en familj. Det skulle jag säga, att oavsett om man jobbar på kontoret eller är förälder eller assistent så är alla med kunden. Eller hur?

– (Cim och Maria frågar då Irma tecknar) Slinky?

– (Malin förklarar) Nej, vi har haft möte.

– (Maria) Ja, vi har haft möte, det är ”möteMaria”, ja

– (Malin frågar Irma) Hur är det att vara kund på Inspirera?

– (Irma tecknar) Tummen upp

– (Malin) Tummen upp ja, här är jättebra
 

Läs mer

Lämna en kommentar