Bekim, klient på Inspirera Assistans

Våra kunder och klienter är våra vardagshjältar. Läs här om Bekim, en av våra klienter som får stöd av Inspirera Assistans med ansökan om assistans för sin mammas räkning. 

Berätta lite om dig själv, vem är Bekim?

Jag heter Bekim, är snart 31 år och har 4 barn, yngsta är 8 månader och äldsta är 10 år. Jag jobbar två jobb, ett som regionchef och ett annat som säljansvarig. För mig kommer alltid familjen i första hand, men i andra hand kommer bilar, jag älskar bilar!

Berätta din historia

Min mamma är multisjuk men vi bodde inte i samma stad så hon hade hjälp av hemtjänst. När hemtjänsten hade tappat min mamma två gånger i badrummet så tog jag beslut att mamma och pappa skulle flytta hem till mig så att jag kunde ta hand om henne. 

I min kultur så är familjen allt. Även om det är mycket för mig nu med två jobb och fyra barn så är det självklart för mig att ta hand om mina föräldrar. Jag känner så starkt att det är dags för mig att ge tillbaka nu när mamma är sjuk, hon och de gett mig så mycket. Mina föräldrar flydde från kriget i Kosovo för familjens bästa. Det är svårt att sätta sig in i vad det innebär att fly från ett krig, dessutom med barn. De gav upp allt för oss. Nu är det dags för mig att ge tillbaka, det är ju min mamma. Man kanske kan byta ut andra saker i livet men man kan aldrig byta ut en mamma, man har bara en. 

Sagt och gjort, jag tittade efter ett större hus och flyttade till en ny stad och mina föräldrar flyttade in. I kommunen så fick vi träffa en handläggare som skulle hjälpa oss, de tipsade oss om LSS, att mamma kunde ha rätt till att få personlig assistans. Jag kontaktade Inspirera Assistans och har fått så brutalt mycket hjälp av alla och framförallt juristen där. 

Bekim och mamma 2005

Berätta om din kontakt med Inspirera Assistans, hur har det sett ut?

Juristen på Inspirera Assistans är omänskligt bra, jag kan knappt beskriva det med ord. Hon har så otroligt mycket medkänsla och hon brinner verkligen för att hjälpa människor. Inspirera Assistans är tillgängliga dygnet runt och juristen vill göra allt och lite till. Jag känner verkligen hennes deltagande och förståelse. Hon vill göra allt i sin makt för att ge min mamma det hon har rätt till. Jag känner verkligen att hon kämpar för min och min mammas skull. 

Ibland har jag känt att människor har fördomar mot mig personligen och min situation. Jag har pratat med många personer vad gäller mammas situation, visst får man lite hjälp då och då, men ofta får jag höra “tyvärr…”. Men juristen på Inspirera Assistans kunde genast läsa av mig och situationen, hon trodde på mig och det var så fantastiskt. Nu känner jag att hon alltid är ett steg före, hon tänker utanför boxen och ser alltid lösningar på de problem som uppstår. 

Det är två saker som betytt mest för mig, först och främst så har det handlat om ett moraliskt stöd. Det har varit så stort för mig att bara få energi av henne och uppmuntran. På grund av att min mamma är sjuk så sover jag kanske som mest 2 timmar i sträck per natt så uppmuntran är väldigt viktigt för mig. Dessutom så gör hon det lilla extra, vilket gör att man känner sig sedd som människa. I den här situationen så är det oumbärligt, det gör att jag kan fortsätta att kämpa. Det andra är att hon är kunnig på riktigt. Hon har så fina ideer, är professionell och mycket kompetent. 

Båda mina systrar arbetar inom vård och jag har lärt mig att när man jobbar inom vården så finns det två typer av människor: de som jobbar för pengar och de som vill hjälpa på riktigt. Det har jag fått känna av de som jag träffat på Inspirera Assistans är att de vill hjälpa på riktigt, de brinner för att människor ska må bra och få det de har rätt till. 

Några avslutande ord?

Jag är en ärlig kille som säger vad jag tycker. Fortsätt som ni gör, brinn för människor, kämpa för människor, ni är ett fantastiskt företag och ni kommer gå långt!

Läs mer

Juridik kring personlig assistans
Hjälp när du ska ansöka
Detta bör du tänka på i ansökan
Ny lag 2023 ger fler rätt till personlig assistans
Vanliga frågor

Lämna en kommentar