Intervju med Jasmine – personlig assistent

Berätta lite om dig själv, vem är Jasmine?

Jag 28 år, på fritiden umgås jag med min familj och vänner. När jag inte tränar så tycker jag om att ta det lugnt och kolla serier.

Vad gjorde att du bestämde dig för att arbeta som personlig assistent och vad gör att du trivs med yrket?

Jag har nu arbetat som personlig assistent i 7 månader. Jag har alltid brunnit för att hjälpa människor. Då jag har en kompis som arbetar som personlig assistent har jag hört mycket positivt om yrket, vilket jag tyckte lät väldigt givande för mig. Tycker även om att arbeta längre arbetspass med längre ledighet där emellan. Det ger mig så mycket att kunna hjälpa min kund att leva ett så bra liv som möjligt trots kundens funktionsnedsättning. Jag har väldigt roligt tillsammans med min kund och mina kollegor på arbetet. Jag får vara med till vardags och stötta kunden på de mindre bra dagarna och skratta tillsammans på de bättre dagarna.

Hur ser en vanlig dag ut på jobbet?

Min kund har en funktionsnedsättning, vilket innebär att jag är kundens armar och ben. En vanlig dag kan se ut på följande sätt: att jag hjälper kunden upp ur sängen på morgonen, hjälper till vid toalettbesök, medicinering och matning. Jag följer också med till kundens arbete. Då kunden inte har något verbalt tal så hjälper jag till att föra kundens talan via kommunikationshjälpmedel. Jag får som personlig assistent även hjälpa och stötta kunden med hushållskötsel och inköp.

Berätta om en händelse som betytt mycket i ditt yrkesliv som personlig assistent?

När kunden berättade för mig att hen trivs i mitt sällskap och att ha mig som sin personliga assistent betydde väldigt mycket för mig. Det gjorde mig så glad, då personkemin är a och o när man arbetar som personlig assistent.

Vilka egenskaper tycker du är viktiga när man arbetar som personlig assistent och varför ska man välja att arbeta på Inspirera Assistans?

Det är väldigt viktigt att man är lyhörd, förstående och att man kan tänka sig in i andras situationer. Det är bra om man är anpassningsbar, stresstålig och kan behålla ett lugn. Inspirera Assistans har en närhet till sina kunder och ser utifrån kundernas behov vilket är viktigt. Det är en trygg arbetsmiljö med bra chefer.

Obs, kvinnan på bilden är inte Jasmine

Lämna en kommentar