Lista över privata anordnare av personlig assistans

Publicerad: 2023-04-13 av Inspirera Assistans

Det finns ett stort antal privata anordnare av personlig assistans i Sverige, som alla erbjuder olika nivåer av service och stöd. Om du fortfarande fundera över kommunalt eller privat alternativ så kan du läsa mer i inlägget som handlar om skillnader mellan kommunal assistans och privat assistans: Kommunal assistans, detta bör du veta.

Självbestämmande och individuell frihet är grundläggande rättigheter för alla. För personer med funktionsnedsättning är personlig assistans en viktig rättighet som ger möjlighet till ett självständigt liv. Personlig assistans innebär att en person får hjälp med praktiska sysslor som att klä på sig, duscha eller handla, vilket gör det möjligt att leva ett liv med större självständighet.

Presentation av Inspirera Assistans

Först och främst vill vi presentera oss

Alla kontor Inspirera personlig assistans

Våra värderingar

Välkommen till oss på Inspirera Assistans – där vi tror på att varje individ har rätt till ett självständigt och fritt liv. Vi är inte bara en personlig assistansanordnare, vi som arbetar på Inspirera lever våra värderingar varje dag. Vad är våra värderingar då?

Vi tror att en verksamhet som fokuserar på att skapa en trygg och omsorgsfull arbetsmiljö där varje individ är unik och respekterad, har en långsiktig positiv effekt på våra kunder och våra medarbetare. Våra medarbetares erfarenheter och synpunkter har varit avgörande för att skapa våra fem värdeord – EKROT.

Engagemang är en del av vårt DNA – vi är alltid beredda att ge det där lilla extra för att upprätthålla högsta kvalitet och ta ansvar för vårt arbete. Vår kompetens är vår styrka – vi strävar alltid efter att se möjligheterna i varje situation, och vi uppdaterar oss kontinuerligt om verksamhetsområdet och aktuell lagstiftning för att agera professionellt. Respekt och omsorg är grundläggande principer i allt vi gör, och vi behandlar varje individ som en unik person med sina egna behov och förutsättningar. Vi är ödmjuka inför den stora uppgiften att hjälpa till med personlig assistans och tar vårt uppdrag på allvar. Trygghet är en av nycklarna till vår framgång, och det är viktigt för oss att våra kunder känner sig trygga med vår erfarna och kunniga personal.

Vi är stolta över att stå bakom vår värdegrund och ser till att den genomsyrar allt vi gör på Inspirera Assistans. Vi är dedikerade till att ge dig en personlig assistans som möter dina specifika behov, samtidigt som vi skapar en arbetsmiljö som våra medarbetare kan trivas och utvecklas i.

Kostnadsfri juridisk rådgivning

Vi erbjuder kostnadsfri juridisk rådgivning. Vi vill att du ska känna dig trygg och informerad i dina val och vi finns här för att hjälpa dig under hela ansökningsprocessen. Våra samordnare och juridiska avdelning står till ditt förfogande.

Tillgänglighet, trygghet, kompetens och erfarenhet

Vi är närvarande och tillgängliga när du behöver oss. Vi är inte bara ett telefonnummer på ett papper – vi finns fysiskt på flera platser runt om i Sverige och vi är bara ett samtal bort. Vi har även över 9 års erfarenhet som samordnare av personlig assistans och vi är medlemmar i branschorganisationen Vårdföretagarna.

Din trygghet är vår prioritet. Vi värnar om din integritet och vi vill att du ska känna dig trygg med din personliga assistans. Vi garanterar dig inflytande och självbestämmande över din assistans och vi sköter all administration på ett korrekt sätt så att du kan ägna dig åt det du vill göra.

Vi har en bred kompetens och vår personal har den relevanta erfarenheten som krävs för varje specifik uppgift. Vi utbildar vår personal kontinuerligt så att de är uppdaterade med den senaste lagstiftningen och förändringar som rör personlig assistans. Vi vill att det ska vara enkelt för dig att kontakta oss, därför är vi alltid tillgängliga 24/7.

Övriga privata anordnare i hela Sverige

För att underlätta för dig att hitta en privat anordnare som passar ditt behov finner du en lista med länkar där du kan finna alla privata anordnare av personlig assistans i Sverige och även per ort. Informationen kommer från sidan Assistanskoll

Privata anordnare av personlig assistans i Sverige

Anordnare av personlig assistans per län
Personlig assistans i Blekinge
Personlig assistans i Dalarna
Personlig assistans på Gotland
Personlig assistans i Gävleborg
Personlig assistans i Halland
Personlig assistans i Jämtland
Personlig assistans i Jönköping
Personlig assistans i Kalmar
Personlig assistans i Kronoberg
Personlig assistans i Norrbotten
Personlig assistans i Skåne
Personlig assistans i Stockholm
Personlig assistans i Södermanland
Personlig assistans i Uppsala
Personlig assistans i Västra Götaland
Personlig assistans i Värmland
Personlig assistans i Västmanland
Personlig assistans i Västernorrland
Personlig assistans i Västerbotten
Personlig assistans i Örebro
Personlig assistans i Östergötland
Från sidan Assistanskoll-anordnare, hämtat 2023-04-13

Hur väljer jag assistansanordnare?

HejaOlika! har en bra artikel där de går igenom flera frågor som ofta dyker upp när man söker assistans och vad man bör tänka på för att få en seriös assistansanordnare, du kan läsa hela deras inlägg här: att checka av när du ska välja assistansanordnare.

Vi vill även tipsa om den här frågeguiden från IfA som kan underlätta för dig som ska välja assistansbolag.


Läs mer om personlig assistans på Inspirera Assistans

Lämna en kommentar